D'laxy A'doris
| FOLLOW | DASHBOARD |

D'LAXY ADORIS

Hi I'm Adoris. Thanks for visiting this blog. Do leave your footprints at Cbox. Follow me?, i follow u back.

~ CLICK ~

TALK HERE


BLOG ARCHIEVE

CREDITS

Designer @ D'laxy Adoris
Basecodes @ Yasirah
Thanks to @ G | C | G
Cerita ♥landasan cinta ♥SINOPSIS CEREKARAMA Landasan Cinta 

Umar (Shahrizal Jaszle) yang sudah menjangkau usia 28 tahun merupakan seorang juruterbang yang tampan dan masih bujang. Sikapnya yang serius dan jarang melemparkan senyuman mengakibatkan dirinya dilabel sebagai seorang yang sombong. Lain pula kisahnya mengenai Nisha (Tasha Shila) yang merupakan seorang gadis yang riang namun seringkali gagal dalam percintaan.

Suatu hari Nisha telah memenangi tiket penerbangan ke Perth. Semasa perjalanannya ke sana, Nisha telah duduk di sebelah pasangan pengantin baru iaitu Shiela dan Hisham. Shiela merupakan seorang yang suka bercakap besar dan lagaknya membuatkan Nisha berasa rimas. Apabila Nisha disoal mengenai statusnya samada sudah berkahwin atau tidak, lantas Nisha memberi alasan bahawa dia adalah kekasih kepada seorang juruterbang. Setelah selamat sampai di Perth, Nisha berasa lega kerana tidak perlu bertemu Shiela lagi. Akan tetapi Nisha tidak bernasib baik apabila Shiela juga menetap di hotel yang sama maka mereka sering bertembung.

Semasa Umar ingin menuju ke hotel satu insiden kecil telah berlaku di mana pintu yang dibuka oleh Umar telah terlanggar Nisha. Kemudian berlaku pertengkaran kecil di antara mereka dan tanpa disedari Shiela telah menuju ke arah mereka berdua. Nisha berasa panik dan terus mengakui bahawa Umar ialah bakal suaminya. Tanpa disedari,kedua-dua mula jatuh cinta..Namun Nisha tidak mahu mengakuinya,Pulang ke Malaysia, Umar akan dijodohkan dengan gadis pilihan emaknya Shima,manakala Nisha bertukar ciri jejaka impiannya dari pilot kepada doktor.
Namun,kalau dah jodoh tak ke mana kan...Nisha akhirnya bersama Umar...

PELAKON CEREKARAMA Landasan Cinta 

Shahrizal Jaszle
 Tasha Shila
 Shah Iskandar
 Fiza Elite
 Lydiawati
 Kismah Johar
 Fendi Seman
 Farid Najib
Wan Shades
 Liea Banks
 Sharifah Sakinah
Balkisyh Semundur Khan


newer posts / older posts